Over ons

achtergrond info

Over ons

Cefetra is gevestigd in Rotterdam en onderdeel van de Duitse BayWa Group. Wij leveren agrarische grondstoffen aan de feed-, food- en fuelindustrie. Wij hebben meer dan 120 jaar ervaring in de Nederlandse landbouw en internationale handel.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid staan voorop

We realiseren efficiënte supply chains op basis van een uitstekende logistiek van onze leveranciers naar onze klanten in Europa. De kwaliteit van onze producten en voedselveiligheid staan voor ons op nummer 1. We bieden onze klanten een transparant en wereldwijd netwerk. We kiezen hierbij altijd zoveel mogelijk voor duurzame oplossingen. Dat doen we niet alleen. We verwachten ook van onze partners in de supply chain dat zij transparant, veilig en duurzaam werken.

waar we vandaan komen

Onze geschiedenis

Cefetra is opgericht in 1899 als het ‘Centraal Bureau’ om de lokale verenigde boeren te helpen om meststoffen in te kopen.

Van landbouwimporteur …

Als importeur hielp landbouwcoöperatie het ‘Centraal Bureau’ boeren om meststoffen in te kopen. In de jaren ‘20 verhandelde en produceerde het Bureau ook voer. Aan het eind van de jaren ‘30 leverde het Bureau machines aan de boeren, had het slachthuizen en een broederij.

… naar de grootste landbouwdistributeur van Nederland

Na de oorlog startte de coöperatie met het verwerken van landbouwproducten. In 1972 fuseerde zij vervolgens met de Handelsraad en kreeg zij de naam Cebeco. Cebeco was veruit de grootste speler op het gebied van agrarische handel, distributie en verwerking in Nederland. 

Van Cebeco naar Cefetra

In 1988 werd Cebeco Feed Trading opgericht. Zij specialiseerde zich in het importeren van grondstoffen van buiten de EU naar Nederlandse coöperatieve mengvoederproducenten. In 2002 veranderde Cebeco Feed Trading BV haar naam in Cefetra BV en verhuisden we naar ‘de Willemswerf’ in Rotterdam. Hier vindt u ons nog steeds.

groter geheel

Cefetra – onderdeel van BayWa

Op 1 januari 2013 werd BayWa eigenaar van Cefetra. BayWa is beursgenoteerd en richt zich op landbouw, energie en bouwmaterialen.

BayWa heeft meer dan 18.000 werknemers in 40 verschillende landen. Cefetra Group (voorheen BayWa Agri Supply & Trade) werd opgericht als holding voor alle internationale agri-handelsactiviteiten en heeft haar kantoor in Rotterdam. Toonaangevende merken van Cefetra Group zijn: Cefetra, Tracomex, Premium Crops, Royal Ingredients Group, BioCore en Sedaco. Deze onafhankelijke merken werken nauw samen om zo de best mogelijke service aan onze klanten te garanderen.

geografie

Cefetra over de wereld

De totale Cefetra Group verhandelt ongeveer 21 miljoen ton grondstoffen per jaar. We leveren vooral grondstoffen aan de Europese markt.

Waar handelen we?

  • Vanuit Zuid-Amerika verschepen we grote volumes sojaschroot, zonnebloemschroot, soyahullenpellets, granen en sojabonen naar Europa.
  • Uit Noord-Amerika halen we eveneens sojaschroot, canolameal, granen en sojabonen. 
  • Steeds belangrijker en sterker groeiend is de aanvoer van granen en zonnebloemschroot uit de Zwarte-Zeeregio.
  • Vanuit Zuid-Oost Azië importeren we vooral palmpitschilfers. 

 

Volume telt

Binnen Cefetra BV verhandelen we in totaal ongeveer 13 miljoen ton grondstoffen per jaar. Dit is hetzelfde als 220 panamax boten oftewel 450.000 vrachtwagens …! Dit volume bestaat uit een derde eiwitten, een derde bijproducten en een derde bijproducten. Wij zijn de grootste partner voor de diervoederindustrie in Europa.

We doen het niet alleen!

Wij werken nauw samen met lokale onafhankelijke leveranciers zowel binnen als buiten Europa. Dit maakt ons flexibel en zorgt ervoor dat we voor u klaar staan op het moment dat u ons nodig heeft.

filosofie

Onze cultuur

Wij luisteren naar onze klantenen volgen de meest recente trends. We noemen onszelf graag ‘lean and mean’. Ons brede netwerk en ervaring maakt het mogelijk om snel te schakelen.

Ons uitgebreide netwerk en de goed geoliede supply chain biedt ons de flexibiliteit die we nodig hebben om ‘just in time’ te leveren: niet te vroeg, niet te laat. Onze geschiedenis, de manier waarop we onze partners benaderen en de waarde die wij hechten aan een transparante samenwerking met onze klanten maakt het verschil. Terwijl we kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid niet uit het oog verliezen.

mogelijkheden

Interesse in een carrière bij Cefetra?

Bij Cefetra waarderen we competente, ambitieuze en ondernemende mensen. Onze mensen maken het verschil.

Wij groeien alleen als organisatie, als we ook onze mensen de mogelijkheid geven om te groeien. Daarom focussen we voortdurend op jouw ontwikkeling om ons team verder te versterken.

Diversiteit staat voorop

Bij Cefetra krijgt iedereen dezelfde kansen. We zorgen ervoor dat de beste persoon op de juiste plek zit. We streven naar een organisatie die zo divers mogelijk is, waarbij iedereen zijn of haar unieke talenten kan benutten. En waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.